Poway Library

  • Poway, CA
  • June 2015

Partners

Specifier:
Contractor:
Installer:
Additional Partner:

Markets

  • Landscape Architecture
  • Commercial Architecture

Product Details

Application:
Finish:
Pattern:
Hardware:
Material:
  • Aluminum

Project Background

The Poway Library had a unique challenge – transform a large beautiful courtyard that wasn’t getting used very often due to the intense SoCal sunshine. They needed to find a solution that allowed for both shade and airflow. Because the space was quite large, a solid material would have made both the library interior and the courtyard itself very dark.

Approach

The perfect solution was Lemon Drop panels from Parasoleil. At first this pattern feels feminine and organic. But it is also built from a mathematical formula of fractals and a progressive spiral of similar shapes. This pattern has form, movement, and versatile function. At 18% open, this pattern creates a place that cool and “cool” on a sunny day.